Sofraların vazgeçilmezi olan yemeklerin yanında afiyetle yenilen birçok kişinin sevdiği turşu insan sağlığı açısından da oldukça yararlı bir gıdadır. Hemen her evde cam kavanozlara kurulan, havuç, pancar, biber, lahana,salatalık ve buna benzer sebzelerden elde edilen turşuların doğru şekilde yapılması turşunun lezzetli olması açısından önemlidir. Turşu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli iki şey içinde kullanılan suyun nasıl olması gerektiği ve turşunun hangi koşullarda saklanması gerektiğidir. Genelde hemen herkesin bildiği gibi turşunun kaymaklanmaması yani üstünde beyazlıklar oluşmaması,suyunun berraklığını koruması ve bozulmaması için yapılan turşunun serin yerde muhafaza edilmesi önemlidir.

Turşu ne zaman kurulur ? 

Turşu yazın ya da kışın da kurulabilir. Fakat yazın kurulması, kurulan turşunun serin yerde saklanması uzmanlar tarafından önerilmekle birlikte sirke yerine limon suyunun kullanması tavsiye edilmektedir.