Ağda ne işe yarar ?

Ağda, bayanların istenmeyen tüylerinden kurtulmaları için uzun yıllardır kullandıkları yöntemlerden biridir. Ağda, hem sağlık açısından uygun hem de tüylerden uzun süreli kurtulmak için bayanların tercih ettiği yöntemlerden biri olmakla birlikte dikkat edilmesi gereken bazı konuları da içermektedir.

Ağda kullanımı nasıl olmalıdır ?

Ağda yapılmadan önce ağda yapılacak bölgenin iyice temizlenmesi ve cildin birkaç saat önceden nemlendirilmesi gerekmektedir. Ağda uygulanırken çok sıcak olmamasına özen gösterilmelidir çünkü sıcak ağda ciltte bazı yanıklar oluşturabilmektedir. Bu yüzden ağdanın sıcak değil de ılık olması kullanım açısından daha uygundur. Ilık ağda uygulandıktan sonra eğer sir ağda ise ağda uygulanan bölge mutlaka ağdaya uygun yağ ile nemlendirilmelidir. Normal ağda da ise bir süre beklenildikten sonra ağda kalıntıları var ise temizlenmeli en az 6 saat sonra duş alınmalıdır.

Ağda sonrası kızarıklık ne zaman geçer  ?

Ağda sonrası cilt hassas ise 10-12 saat civarında kızarıklığın geçmesi söz konusudur. Genellikle normal ciltlerde ağdanın yol açtığı kızarıklıklar 6-8 saat arasındageçmektedir.